14. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s pomerančovou omáčkou je jedinečnou kombinací tradiční italské chuti a osvěžujícího pomeranče. Tato omáčka dodává pizze nezaměnitelnou sladkokyselou chuť, která perfektně doplňuje klasické ingredience jako je rajčatová omáčka, sýr a těsto. Vychutnejte si toto lahodné jídlo plné vůní a chutí Itálie.
Suroviny:
- 300 g pizzy těsta
- 200 ml pomerančového džusu
- 1 cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g sušených rajčat
- 200 g mozzarelly
- 100 g parmazánu
- čerstvý bazalkový list na ozdobu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na začátku připravíme pomerančovou omáčku. V hrnci smícháme pomerančový džus, na drobno nakrájenou cibuli a olivový olej. Povaříme a necháme vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Pak ji necháme vychladnout.
- Pizza těsto rozválíme na velikost formy, do které chceme pizzu připravit.
- Poklademe sušenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou a nastrouhaným parmazánem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýry nezačnou topit.
- Hotovou pizzu vyjmeme z trouby, pokapeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme čerstvými bazalkovými lístky.
- Podáváme teplé a podle chuti můžeme posypat solí a pepřem.