14. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza s pomerančovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Italská pizza s pomerančovou omáčkou je jedinečnou kombinací tradiční italské chuti a osvěžujícího pomeranče. Tato omáčka dodává pizze nezaměnitelnou sladkokyselou chuť, která perfektně doplňuje klasické ingredience jako je rajčatová omáčka, sýr a těsto. Vychutnejte si toto lahodné jídlo plné vůní a chutí Itálie.

Suroviny:

  • 300 g pizzy těsta
  • 200 ml pomerančového džusu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g sušených rajčat
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • čerstvý bazalkový list na ozdobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na začátku připravíme pomerančovou omáčku. V hrnci smícháme pomerančový džus, na drobno nakrájenou cibuli a olivový olej. Povaříme a necháme vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu. Pak ji necháme vychladnout.
  2. Pizza těsto rozválíme na velikost formy, do které chceme pizzu připravit.
  3. Poklademe sušenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou a nastrouhaným parmazánem.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud těsto nezezlátne a sýry nezačnou topit.
  5. Hotovou pizzu vyjmeme z trouby, pokapeme pomerančovou omáčkou a ozdobíme čerstvými bazalkovými lístky.
  6. Podáváme teplé a podle chuti můžeme posypat solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *