30. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte neodolatelný recept na italskou pizzu s parmazánem? Naše chuťovky vám rozhodně zaslouženě vyrazí dech! Tato lahodná pizza s křehkým těstem, bohatou omáčkou a vrstvou lahodného parmazánu vás zaručeně přenese na pláže Itálie. S naším jednoduchým a přesným receptem si pizzu snadno připravíte doma a uděláte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Příprava je rychlá a výsledek stojí za to. Přijďte si vychutnat ten pravý italský zážitek!
Suroviny
- 500g pizzového těsta
- 200g rajčatového základu na pizzu
- 200g parmazánu, nastrouhaného
- 100g cherry rajčátek, rozpolověných
- 100g mozarelly, nastrouhané
- 100g šunky, nakrájené na plátky
- 50g černých oliv, rozpůlených
- 50g červené cibule, nakrájené na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme pizzové těsto podle návodu na obalu nebo si ho můžeme zakoupit hotové.
- Na pomoučeném válci rozválíme těsto na tenký plát a přenášíme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Předehřejeme troubu na 220°C.
- Pizzové těsto potřeme rajčatovým základem a posypeme parmazánem.
- Na těsto rovnoměrně rozložíme cherry rajčátka, mozarellu, šunku, olivy, cibuli a česnek.
- Pizza se posype sušeným oreganem a lehce osolí a opepří.
- Pizza s parmazánem se peče v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud těsto nezesvětlá a sýr nesmrdí.
- Po upečení je pizza hotová k podávání a můžeme si ji vychutnat!