30. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza s parmazánem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte neodolatelný recept na italskou pizzu s parmazánem? Naše chuťovky vám rozhodně zaslouženě vyrazí dech! Tato lahodná pizza s křehkým těstem, bohatou omáčkou a vrstvou lahodného parmazánu vás zaručeně přenese na pláže Itálie. S naším jednoduchým a přesným receptem si pizzu snadno připravíte doma a uděláte radost nejen sobě, ale i svým blízkým. Příprava je rychlá a výsledek stojí za to. Přijďte si vychutnat ten pravý italský zážitek!

Suroviny

  • 500g pizzového těsta
  • 200g rajčatového základu na pizzu
  • 200g parmazánu, nastrouhaného
  • 100g cherry rajčátek, rozpolověných
  • 100g mozarelly, nastrouhané
  • 100g šunky, nakrájené na plátky
  • 50g černých oliv, rozpůlených
  • 50g červené cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme pizzové těsto podle návodu na obalu nebo si ho můžeme zakoupit hotové.
  2. Na pomoučeném válci rozválíme těsto na tenký plát a přenášíme ho na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Předehřejeme troubu na 220°C.
  4. Pizzové těsto potřeme rajčatovým základem a posypeme parmazánem.
  5. Na těsto rovnoměrně rozložíme cherry rajčátka, mozarellu, šunku, olivy, cibuli a česnek.
  6. Pizza se posype sušeným oreganem a lehce osolí a opepří.
  7. Pizza s parmazánem se peče v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud těsto nezesvětlá a sýr nesmrdí.
  8. Po upečení je pizza hotová k podávání a můžeme si ji vychutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *