11. 12. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s lahodnou paradajkovou omáčkou a šťavnatými plátky sýra je klasickým pokrmem, který si zamilujete. V našem receptu vám ukážeme, jak si tuto lahůdku jednoduše připravit doma. Podívejte se na naše kroky a nechte se unést italskou kuchyní.
Suroviny
- 450g pizzového těsta
- 200g paradajkové omáčky
- 100g mozzarelly
- 50g cherry rajčat
- 50g šunky
- 50g žluté papriky
- 50g cibule
- česnek, oregano, bazalka, olivový olej, pepř a sůl
Postup
- Na plech rozválíme pizzové těsto.
- Na těsto naneseme paradajkovou omáčku.
- Přidáme na plátky nakrájenou mozzarellu, cherry rajčata, šunku, papriku a cibuli.
- Posypeme prolisovaným česnekem, oreganem a bazalkou.
- Pokapeme olivovým olejem a osolíme a opepříme podle chuti.
- Pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C asi 20 minut.
- Hotovou pizzu můžeme podle chuti posypat parmazánem nebo fetou a servírovat.