23. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si opravdovou italskou lahůdku s naší recepturou na pizzu s lahodnou mozzarellou a čerstvými rajčaty. Připravte si domácí těsto, rozetřete ho rajčatovou omáčkou a posypte plátky mozzarelly. Pečte a nechte se unést vůní a chutí skvělé italské kuchyně!
Suroviny:
- Těsto na pizza
- Mozzarella
- Rajčata
- Rajčatový protlak
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Oregano
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto na pizza a rozválíme ho na plech.
- Rajčata nakrájíme na plátky a mozzarellu na tenké kousky.
- Těsto potřeme rajčatovým protlakem a posypeme oreganem.
- Rozložíme plátky rajčat a kousky mozzarelly po celém těstě.
- Pokvapeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem podle chuti.
- Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 220 stupňů a pečte asi 15-20 minut, dokud těsto není křupavé a sýry nejsou rozpuštěné a zlatavě hnědé.
- Po vytáhnutí pizzy z trouby ji můžete posypat čerstvým bazalkovým lístky pro dokonalou chuť a vůni.