24. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza s mozzarellou a bazalkou je klasika mezi pizzami, která potěší každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnou kombinací sýra mozzarella a čerstvé bazalky na křupavém těstě. Jediným problémem bude, že si na ni pochutnáte tak rychle, že budete chtít hned další kousek!
Suroviny:
- 500 g těsta na pizzu
- 200 g mozzarelly
- čerstvá bazalka
- rajčatový protlak
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Rozvař těsto na pizzu a vytvaruj klasický placku.
- Na rozválené těsto rozetři rajčatový protlak a posypte solí a pepřem.
- Natři těsto olivovým olejem.
- Naolívuj mozzarellu a nakrájej na tenké plátky.
- Přikryj těsto mozzarellou.
- Pizza ještě může být ozdobena plátky rajčat a lístky bazalky.
- Peč pizzu 15-20 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů.