8. 3. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť Itálie s receptem na tradiční italskou pizza Quattro Stagioni. Tato lahodná pizza je rozdělena na čtyři části, každá plná unikátních ingrediencí inspirovaných jednotlivými ročními obdobími. Dejte si doušek italské kuchyně a vyzkoušejte tento skvělý recept doma!
Suroviny
- 400g pizzy těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 100g mozzarelly
- 100g šunky
- 100g žampionů
- 100g artyčokových srdcí
- 100g černých oliv
- Špetka oregana
Postup
- Rozválejte pizzu těsto na plech vyložený pečicím papírem.
- Rozetřete rajčatovou omáčku na těsto.
- Naskládejte na pizzu mozzarellu, šunku, žampiony, artyčoky a olivy.
- Přidejte špetku oregana a dejte péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu 15-20 minut, dokud není pizza zlatě hnědá.
- Hotovou pizzu podávejte rozkrájenou na čtyři části, každá část bude mít odlišnou náplň (šunka, žampiony, artyčoky, olivy).