29. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza quattro formaggi
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si italskou lahůdku s receptem na pizzu quattro formaggi. Tato tradiční pizza s čtyřmi sýry je skvělou volbou pro všechny milovníky sýrů. Své chuťové buňky rozhýbejte tímto jednoduchým receptem a nechte se unést vůní a chutí Itálie. Sledujte návod na přípravu a připravte si domácí verzi této lahodné italské speciality.

Suroviny

  • 500g pizzového těsta
  • 120g gorgonzoly
  • 120g sýra grana padano
  • 120g sýra pecorino romano
  • 120g mozzarelly
  • Olive oil

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 220°C.
  2. Na pomoučeném vále rozválejte pizzové těsto na požadovaný tvar a přenesete ho na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Na rozválejte těsto nasypte na drobné kousky nalomně gorgonzolu, grana padano, pecorino romano a mozzarellu.
  4. Pizza dejte péct do předehřáté trouby na cca 15-20 minut, dokud těsto není zlatavě hnědé a sýry nejsou rozpuštěné.
  5. Hotovou pizzu vyndejte z trouby, nakapete olive oil a můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *