18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská pizza pečená na dřevěném ohni je klasický recept, který okouzlí každého milovníka této lahodné pochoutky. Díky pečení na dřevěném ohni získá pizza neodolatelnou chuť a krásně křehký korpus. Podívejte se na náš krok za krokem recept a dopřejte si skvělou italskou pizzu přímo z pizzerie doma!
Suroviny
- 500g pizza těsta
- 200g rajčatové omáčky
- 200g mozarelly
- 50g cherry rajčat
- 50g žampionů
- 50g salámu
- Čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
- Olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Nejprve rozpálejte dřevěný oheň ve vaší venkovní peci.
- Rozválejte pizza těsto na pečícím papíru a potřete ho rajčatovou omáčkou.
- Nakrájejte mozarellu, cherry rajčata, žampiony a salám na plátky.
- Rozložte všechny přísady na těsto a dochuťte čerstvými bylinkami, solí a pepřem.
- Pizzu přenesete na pizza pánev a přeneste do rozpálené venkovní pece.
- Pizzu pečte asi 10-15 minut, dokud nebude těsto zlatavé a křupavé.
- Vyndejte pizzu z pece, pokapejte olivovým olejem a podávejte teplou. Dobrou chuť!