6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská pizza Margherita s křupavým kůrkem
zdroj: Recepty 24/7

Jednoduchý recept na italskou pizzu Margherita s křupavým kůrkem. Skvělá kombinace domácího těsta, čerstvých rajčat, bazalky a mozzarelly. Užijte si autentickou italskou chuť přímo z vaší kuchyně!

Suroviny

  • 400 g pizzy těsta
  • 200 g rajčat
  • 200 g mozzarelly
  • Čerstvý bazalkový listy
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220°C
  2. Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na tenké kolečka.
  3. Rozválejte těsto na počátku plechu na pečení a lehce naolejte olivovým olejem.
  4. Rozložte rajčata a mozzarellu na těsto a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pizza dejte do trouby na 12-15 minut nebo dokud není kůrka zlatě hnědá.
  6. Vynechte z trouby, pokapte olivovým olejem a posypte čerstvými bazalkovými listy.
  7. Podávejte horké a užijte si tu křupavou kůrku!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *