29. 10. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská pizza čtyř sýrová
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Italská pizza čtyř sýrová je lahodná delikatesa s jemnou a křupavou kůrkou⁣ a ‌bohatou vrstvou čtyř rozpálených‌ sýrů. Tato autentická italská specialita ‌spojuje sytou ‌chuť‍ parmazánu, mozarelly, gorgonzoly ⁣a edamu, ‍která se roztéká‍ ve vašich ústech.​ S ⁣chutným kečupem,​ rukolou‍ a ⁣čerstvými rajčaty je toto⁢ pokrm ‍skvělou‍ volbou pro rodinné večeře​ i oslavy s​ přáteli. Připravte ‍si tento recept ​a dopřejte⁣ si ⁢křupavou italskou příchuť přímo z ‍vaší vlastní‍ kuchyně! ‍

Suroviny:

  • Těsto na ⁤pizzu
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g gorgonzoly
  • 100 g eidamu
  • 100‍ g‍ parmazánu
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 2 lžíce olivového⁤ oleje
  • 2 ​lžičky ‍sušeného oregana
  • Sůl a ‍pepř‍ podle chuti

Postup:

  1. Těsto na pizzu rozválíme ‌na‍ plech vyložený pečícím ​papírem.
  2. Na rozválené‌ těsto ​rozetřeme⁣ olivový olej a‌ jemně posolíme ‍a opepříme.
  3. Na těsto ⁤poklademe na plátky​ nakrájenou mozzarellu a gorgonzolu.
  4. Na sýr nastrouháme ‍eidam a parmazán.
  5. Přidáme prolisovaný česnek ⁣a posypeme sušeným oreganem.
  6. Pečeme⁣ v předem vyhřáté troubě na 220°C asi‌ 15-20 minut, dokud pizza ⁣zezlátne.
  7. Po ⁢upečení necháme ‍pizza lehce vychladnout a pak ji nakrájíme ⁢na ⁣plátky.
  8. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *