2. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tentokrát si vyzkoušejte připravit italskou panna cottu s lahodnou vanilkovou příchutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak zpestřit svůj dezertní lístek a pochutnat si na italské klasice. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si doma tento lahodný dezert plný vanilkové chuti.
Suroviny:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 1 vanilkový lusk
- 4 listy želatiny
Postup:
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat.
- Smetanu smícháme s cukrem a rozkrojeným vanilkovým luskem a necháme krátce provařit, aby se vanilka přenesla do smetany.
- Poté vanilkový lusk vyjmeme a směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Želatinu jemně vymačkáme a přidáme do smetanové směsi, důkladně promícháme.
- Směs nalijeme do formiček a necháme vychladnout v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Panna cotta můžeme podávat s ovocem nebo ovocnou omáčkou.