2. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská panna cotta vanilková
zdroj: Recepty 24/7

Tentokrát si vyzkoušejte připravit italskou panna cottu s ⁣lahodnou vanilkovou příchutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak zpestřit svůj dezertní lístek a pochutnat si na italské‍ klasice. ‌Sledujte náš jednoduchý postup a připravte ⁣si doma tento lahodný dezert plný‍ vanilkové chuti.

Suroviny:

  • 500​ ml smetany ke ⁣šlehání
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 4 listy ‍želatiny

Postup:

  1. Želatinu namočíme do studené ⁣vody a necháme nabobtnat.
  2. Smetanu smícháme s cukrem a rozkrojeným vanilkovým luskem a necháme krátce provařit, aby se vanilka přenesla do smetany.
  3. Poté vanilkový lusk vyjmeme ⁢a směs necháme vychladnout ⁣na pokojovou teplotu.
  4. Želatinu jemně ⁢vymačkáme a přidáme do smetanové směsi, důkladně promícháme.
  5. Směs nalijeme do formiček a necháme vychladnout v lednici minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
  6. Panna cotta můžeme ‌podávat s ovocem nebo ovocnou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *