18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte oblíbený italský dezert – panna cotta s ovocem. Tento krémový dezert s jemnou vanilkovou chutí a osvěžujícím ovocem je naprosto dokonalým závěrem vašeho italského menu. Sledujte náš snadný recept a připravte si tuto lahodnou pochoutku doma.
Suroviny:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 g cukru
- 2 vanilkové lusky nebo vanilkový extrakt
- 4 listy želatiny
- Ovoce dle vlastní chuti (jahody, maliny, borůvky)
Postup:
- Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
- V hrnci smíchejte smetanu, cukr a vydlabaná semínka z vanilkových lusků. Ohřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a směs se začne lehce vařit.
- Smetanu stáhněte z plamene a vmíchejte namočenou želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
- Nalijte směs do skleniček a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté dejte do lednice a nechte minimálně 4 hodiny ztuhnout.
- Panna cotta je hotová, jakmile ztuhne. Servírujte s čerstvým ovocem na vrchu.