18. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská panna cotta s ovocem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte oblíbený italský dezert – panna cotta s ovocem. Tento krémový dezert s jemnou vanilkovou chutí a osvěžujícím ovocem je naprosto dokonalým závěrem vašeho italského menu. Sledujte náš snadný recept a připravte si tuto lahodnou pochoutku doma.

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové lusky nebo vanilkový extrakt
  • 4 listy želatiny
  • Ovoce dle vlastní chuti (jahody, maliny, borůvky)

Postup:

  1. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
  2. V hrnci smíchejte smetanu, cukr a vydlabaná semínka z vanilkových lusků. Ohřívejte na mírném plameni, dokud se cukr nerozpustí a směs se začne lehce vařit.
  3. Smetanu stáhněte z plamene a vmíchejte namočenou želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
  4. Nalijte směs do skleniček a nechte vychladnout při pokojové teplotě. Poté dejte do lednice a nechte minimálně 4 hodiny ztuhnout.
  5. Panna cotta je hotová, jakmile ztuhne. Servírujte s čerstvým ovocem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *