10. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská panna cotta
zdroj: Recepty 24/7

Chutná Italská panna cotta: Tento jednoduchý recept na klasické italské dezertní jídlo vás okouzlí svou jemnou texturou a bohatým mléčným a vanilkovým aroma. S použitím pouze čtyř základních surovin – smetany, cukru, želatiny a vanilkového extraktu, můžete snadno připravit tuto lahodnou pochoutku. Podávejte s čerstvými sezónními ovocemi nebo omáčkou z lesních plodů pro skutečně dokonalou italskou sladkou tečku vašeho jídla.

Suroviny:

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové lusky
  • 4 listy želatiny
  • ovoce nebo čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Do rendlíku nalijte smetanu, přidejte cukr a rozkrojené vanilkové lusky a pomalu přiveďte k varu. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.
  2. Mezitím namočte listy želatiny do studené vody a nechte je změknout.
  3. Když směs s smetanou začne vřít, odstraňte rendlík z ohně, vyjměte vanilkové lusky a přidejte vyždímané želatiny. Dobře promíchejte, dokud se želatina úplně nerozpustí.
  4. Naplte želatínovou směs do koktejlových skleniček nebo šálků a nechte vychladnout a ztuhnout v lednici minimálně na 4 hodiny.
  5. Před podáváním ozdobte italskou panna cottu kousky ovoce nebo čokoládou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *