2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská lasagne s ricottou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést lahodnou chuťovou symfonií s naším receptem na italskou lasagni s ricottou. Ponořte se do vrstveného zážitku toskánské kuchyně, připravte si bohatý ragú s mletým masem, rajčaty a bylinkami a pak se připravte na sladký tanec v ústech, když vložíte do vrstevného těsta směs ricotty, parmezánu a špenátu. Užijte si autentické italské jídlo plné textur a příjemně pikantního aroma. Unesení lahodnou chuťovou kombinací určitě budete chtít více!

Suroviny:

  • 500 g těstovinových plátů na lasagne
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 400 ml rajčatového pyré
  • 250 g ricotty
  • 200 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a osmažte ho dohněda.
  3. Přidejte prolisované česnekové stroužky, sušený oregano a bazalku. Promíchejte.
  4. Přidejte rajčatové pyré a vařte 10 minut. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
  5. Do zvláštní mísy smíchejte ricottu a polovinu nastrouhaného parmezánu.
  6. Na dně zapékací mísy rozložte trochu omáčky a pokryjte vrstvou těstovinových plátů na lasagne.
  7. Nanesete vrstvu ricotty s parmezánem a poté omáčky. Opakujte, dokud nevyužijete všechny ingredience.
  8. Poslední vrstvu zakončete omáčkou a posypejte zbytkem nastrouhaného parmezánu.
  9. Zapékací mísu dejte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut, nebo dokud lasagne nejsou zlatavé a bublající.
  10. Podávejte teplé a případně ozdobte čerstvou bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *