12. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si chuť Itálie s tímto klasickým receptem na špagety carbonara! Jemné kousky slaniny, smetana, sýr pecorino a vajíčka smíchané do bohaté a krémové omáčky, která se zalije přes al dente uvařené špagety. Jednoduchý a chutný recept, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 250 g špaget
- 100 g pancetty
- 2 stroužky česneku
- 2 žloutky
- 50 g parmezánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou pancettu, kterou jsme předem oloupali o kůži.
- Do vroucí vody uvaříme špagety al dente podle návodu na balení.
- V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmezán, prolisovaný česnek a pepř.
- Když jsou špagety uvařené, scedíme je a přidáme k pancettě na pánvi, orestované zahneme o nelžíci vody, ve které se špagety vařily.
- Nakonec smícháme špagety s připravenou směsí žloutků, parmezánu a pepře, aby vznikla krémová omáčka.
- Případně můžeme dochutit solí a podávat posypané parmezánem.