12. 1. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská klasika: Špagety carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si ⁢chuť Itálie s ​tímto klasickým ⁢receptem na⁢ špagety ‍carbonara!‌ Jemné kousky slaniny, smetana, ⁢sýr pecorino a vajíčka smíchané​ do bohaté a krémové omáčky, která se zalije přes al dente uvařené‌ špagety. ⁤Jednoduchý ‍a ​chutný recept, který potěší každého milovníka italské kuchyně. Vyzkoušejte ‍ho ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g špaget
  • 100 ⁤g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 2 žloutky
  • 50⁢ g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme na kostičky‌ nakrájenou pancettu, kterou‌ jsme předem oloupali o‍ kůži.
  2. Do vroucí vody‌ uvaříme špagety al dente podle návodu ⁢na balení.
  3. V míse smícháme žloutky, nastrouhaný parmezán, prolisovaný ‌česnek a pepř.
  4. Když jsou špagety uvařené, scedíme je a přidáme k pancettě na pánvi, orestované zahneme o nelžíci vody, ve které ⁣se‌ špagety ‌vařily.
  5. Nakonec‍ smícháme špagety‌ s připravenou směsí⁤ žloutků, parmezánu⁢ a pepře, ⁢aby ⁤vznikla krémová ⁢omáčka.
  6. Případně můžeme⁣ dochutit solí a podávat‍ posypané parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *