25. 9. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská jehněčí pečeně s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Italská jehněčí pečeně s bylinkami je lahodným a pikantním pokrmem, který okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept vám přinese atmosféru italské kuchyně přímo do vaší domácnosti. Dejte svému jídlu šmrnc s tímto jedinečným receptem na jehněčí pečeni s bylinkami. Vaši hosté budou nadšeni!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa (plec nebo krk)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • Čerstvé bylinky podle chuti (rozmarýn, tymián, petrželka)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Ohřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Maso opláchněte a osušte papírovým utěrkou.
  3. Vytvořte malé řezy do masa a do nich vstrčte plátky česneku a bylinky.
  4. Maso potřete olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti.
  5. Pečte maso v troubě asi 1,5 – 2 hodiny, dokud není krásně zlatě hnědé a měkké.
  6. Po upečení nechte maso odpočinout před krájením a podávejte s vaší oblíbenou přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *