22. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská cibulačka se slaninou.
zdroj: Recepty 24/7

Tento skvělý recept na italskou cibulačku se slaninou vám přinese opravdovou lahůdku. Kombinace křupavé slaniny s jemným cibulovým pyré a aromatickými bylinkami tvoří dokonalou sladkou a slanou chuťovou symfonii. Připravte si toto jednoduché, ale stále chutné jídlo a potěšte své chuťové pohárky. S naším krok za krokem navíc vaření nebude nikdy jednodušší!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml vývaru (nejlépe zeleninového)
  • 4 plátky chleba
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a slaninu na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm slaninu, dokud není křupavá.
  3. Přidejte cibuli a restujte společně s ní, dokud se cibule zesklovatí.
  4. Po chvíli zalijte vývarem a nechte polévku vařit přibližně 10 minut, dokud se cibule dobře změkne.
  5. Mezitím si připravte topinky z plátků chleba. Opékejte je na pánvi bez tuku, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  6. Po uvaření polévky ji dochuťte solí a pepřem dle chuti.
  7. Na závěr si připravte talíře a do každého rozdělte cibulačku.
  8. Na vrch posypte strouhaným parmazánem a podávejte s připravenými topinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *