16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská cibulačka s fazolovou pomazánkou je skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tato tradiční italská pochoutka spojuje křupavou cibuli s lahodnou fazolovou pomazánkou, která dodá jídlu bohatou a sýtou chuť. Vyzkoušejte tento recept a určitě si ho zamilujete!
Suroviny
- 4 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g fazolí (výběr podle preference)
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké kroužky.
- Oloupejte česnek a nakrájejte ho na jemné plátky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova, přibližně 15 minut.
- Přidejte česnek a orestujte ho ještě asi 2 minuty.
- Přidejte fazole, oregano, sůl a pepř a promíchejte dohromady. Vařte asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
- Pomazánku přeneste do mixéru a mixujte až do hladké konzistence.
- Podávejte s křupavým chlebem nebo čerstvou zeleninou.