16. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská cibulačka s fazolovou pomazánkou
zdroj: Recepty 24/7

Italská cibulačka s fazolovou pomazánkou je skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tato tradiční italská pochoutka spojuje křupavou cibuli s lahodnou fazolovou pomazánkou, která dodá jídlu bohatou a sýtou chuť. Vyzkoušejte tento recept a určitě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 4 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g fazolí (výběr podle preference)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké kroužky.
  2. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na jemné plátky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli dozlatova, přibližně 15 minut.
  4. Přidejte česnek a orestujte ho ještě asi 2 minuty.
  5. Přidejte fazole, oregano, sůl a pepř a promíchejte dohromady. Vařte asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  6. Pomazánku přeneste do mixéru a mixujte až do hladké konzistence.
  7. Podávejte s křupavým chlebem nebo čerstvou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *