2. 2. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská česnečka
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte vynikající recept na tradiční italskou česnečku? Naše italská česnečka je jednoduchá a chutná polévka, která vás zahřeje i na nejchladnější dny. S jemnou kombinací česneku, olivového oleje a čerstvého tymiánu si pochutnáte na bohaté a hluboké chuti. Naše jednoduché postupy vám ukážou, jak připravit tuto tradiční italskou specialitu přesně podle pravých italských receptur. Nechte se unést příjemným aroma italského pokrmu a vyzkoušejte si naši lahodnou italskou česnečku ještě dnes!

Suroviny

  • 4 stroužky česneku
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g tvrdého sýra (parmezán nebo jiný) na nastrouhání
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvý petržel na ozdobu

Postup

  1. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájený česnek. Smažte ho na mírném ohni, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte hovězí vývar a nechte vařit asi 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Česnečku přelijte do hlubokých talířů a posypte nastrouhaným sýrem.
  5. Potravte čerstvým petrželem a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *