2. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodnou Italskou carbonaru s pancettou doma! Tento tradiční italský recept je známý svou krémovitou omáčkou z vajec, sýra parmezán a křupavé pancetty. Podle našeho receptu připravíte dokonalou carbonaru, která vám rozhodně získá srdce vašich blízkých. Buon appetito!
Suroviny:
- 300g těstovin (nejlépe spaghetti)
- 150g pancetty
- 3 vejce
- 50g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup:
- Nejprve uvařte těstoviny dle návodu na obalu a dejte stranou.
- Na pánvi orestujte na kostičky nakrájenou pancettu, dokud není křupavá.
- V míse smíchejte vejce, nastrouhaný parmazán, sůl a pepř.
- Přidejte uvařené těstoviny do pánve s pancettou a promíchejte.
- Přilijte směs s vejci a parmazánem a rychle promíchejte, dokud se omáčka nezesladí.
- Po dochucení podle chuti můžete přidat více parmazánu nebo pepře.
- Servírujte ihned a užijte si lahodnou italskou carbonaru!