6. 6. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Italská bruschetta se švestkami je skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Křupavý chléb posypaný olivovým olejem a rozetřeným česnekem je ozdobený šťavnatými švestkami, které dodávají tomuto tradičnímu italskému pokrmu zajímavou sladkou chuť. Vyzkoušejte recept na Italskou bruschettu se švestkami a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 10 švestek
- 100 g mozzarelly
- čerstvé bazalkové lístky
- extra panenský olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Oloupeme a rozkrojíme švestky na půlky, vyjmeteme pecky.
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a krátce opečeme švestky na středním plameni, aby změkly a získaly zlatavou barvu. Ochutíme solí a pepřem.
- V troubě si zatím zahřejeme chleba, dokud není křupavý.
- Na rozpůlené plátky teplého chleba rozetřeme mozzarellu, přidáme opečené švestky a ozdobíme lístky bazalky. Pokapeme olivovým olejem.
- Podáváme ihned, dokud je chléb stále teplý.