26. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Návod na přípravu chutné italské bruschetty s rajčaty. Tato tradiční italská pochoutka je jednoduchá na přípravu a oslní vaše chuťové buňky. Křupavou bagetu pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Poté ji poctivě potřeme česnekem a našpikujeme čerstvými rajčaty. K dokonalosti doplníme čerstvou bazalkou, solí a pepřem. Italská bruschetta s rajčaty je skvělou volbou jako lehký a osvěžující předkrm či večeře.
Italská bruschetta s rajčaty
Suroviny
- 1 bageta
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Čerstvý bazalkový list na každou bruschettu (pro ozdobu)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm.
- Plátky bagety opečte na grilu nebo v troubě z obou stran do zlatova.
- Rajčata nakrájejte na menší kousky.
- Do misky vložte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, olivový olej, sušený oregano, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Na každý plátek opečené bagety nanesete směs s rajčaty.
- Pokud si přejete, ozdobte každou bruschettu čerstvým bazalkovým listem.
- S bruschettami podávejte jako předkrm nebo jako součást italského večerního menu.