26. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Italská bruschetta s rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Návod na přípravu chutné italské bruschetty s rajčaty. Tato tradiční italská pochoutka je jednoduchá na přípravu a oslní vaše chuťové buňky. Křupavou bagetu pokapeme olivovým olejem a opečeme na grilu. Poté ji poctivě potřeme česnekem a našpikujeme čerstvými rajčaty. K dokonalosti doplníme čerstvou bazalkou, solí a pepřem. Italská bruschetta s rajčaty je skvělou volbou jako lehký a osvěžující předkrm či večeře.

Italská bruschetta s rajčaty

Suroviny

  • 1 bageta
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Čerstvý bazalkový list na každou bruschettu (pro ozdobu)
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Bagetu nakrájejte na plátky o tloušťce asi 1 cm.
  2. Plátky bagety opečte na grilu nebo v troubě z obou stran do zlatova.
  3. Rajčata nakrájejte na menší kousky.
  4. Do misky vložte nakrájená rajčata, prolisovaný česnek, olivový olej, sušený oregano, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
  5. Na každý plátek opečené bagety nanesete směs s rajčaty.
  6. Pokud si přejete, ozdobte každou bruschettu čerstvým bazalkovým listem.
  7. S bruschettami podávejte jako předkrm nebo jako součást italského večerního menu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *