1. 8. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na íránský kebab s rýží, který si zamilujete! Kombinace křehkých a aromatických kousků masa s voňavou a nadýchanou rýží vytváří dokonalou chuťovou symfonii. Připravte si ho snadno a rychle – stačí jen následovat jednoduché instrukce. Užijte si autentickou íránskou kuchyni přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jogurtu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 300 g basmati rýže
- 600 ml vody
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky soli
Postup
- Na jemno nakrájejte cibule a česnek.
- Na pánev dáme olivový olej a zpěníme na něm cibuli a česnek.
- Přidejte mleté koření (kmín, kurkumu, koriandr, červenou papriku) a nechte krátce restovat.
- Přidejte nakrájené jehněčí maso a smažte ho dozlatova.
- Do směsi přidejte jogurt, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs nechte odpočinout zhruba 1 hodinu.
- V hrnci uvařte rýži s vodou, máslem a solí. Při vaření rýži našponujte a nechte odpařit.
- Na grilu opékejte marinované jehněčí maso z obou stran, dokud není propečené a šťavnaté.
- Před podáváním na talíři spojte rýži s kebabem. Můžete přidat také salát z rajčat, cibule a zeleného salátu.