5. 11. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Íránské kuře se zázvorem a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo íránské kuchyně s naším receptem na kuře se zázvorem a šafránem! Tato lahodná a aromatická pokrmi zaujme svou jedinečnou kombinací šafránu, zázvoru a ostatních tradičních koření. Ideální volba pro exotickou večeři. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto tradičního íránského jídla, které překvapí vaše chuťové pohárky. Recept je snadný na přípravu a zaručeně oslní vaše hosty. Vyzkoušejte náš recept a přeneste svou kuchyni do srdce Íránu!

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna, bez kosti a kůže
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička mletého šafránu
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku čerstvého koriandru, nasekaného

Postup

  • Omyjte kuřecí stehna a osušte je papírovými utěrkami.
  • V míse smíchejte mletý zázvor, šafrán, nadrcený česnek, citronovou šťávu, dvě lžíce olivového oleje, sůl a pepř.
  • V této marinádě obalte kuřecí stehna a nechte je marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  • Na pánvi zahřejte zbylé dvě lžíce olivového oleje a přidejte cibuli. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezačne zlátnout.
  • Přidejte marinované kuřecí stehna a smažte z každé strany asi 5 minut, nebo dokud nejsou zlatě propečené.
  • Přidejte kuřecí vývar a povařte na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut, nebo dokud kuře není úplně měkké.
  • Na závěr vmíchejte čerstvý koriandr a ještě chvíli provařte.
  • Podávejte s rýží nebo pita chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *