28. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Íránské kuře se zázvorem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo íránské kuchyně s naším receptem na íránské kuře se zázvorem. Tato exotická a aromatická pokrm přináší jedinečnou kombinaci chutí s hlavními ingrediencemi jako jsou zázvor, cibule, citronová šťáva a typické íránské koření. Recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně obohatí váš kulinářský repertoár. Ideální pro speciální příležitosti nebo jako lahodný hlavní chod pro rodinný oběd či večeři. Připravte si íránské kuře se zázvorem a přeneste své smysly do srdce Persie!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 4 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenké proužky
  • 1 lžíce mletého kurkumu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. V míse promíchejte nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, kurkumu, kmín, skořici, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa vložte do marinády a nechte alespoň 30 minut marinovat v chladničce.
  3. V hluboké pánvi na středně silném ohni zahřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  4. Přidejte marinované kuřecí prsa i s marinádou a opečte z každé strany asi 2 minuty, dokud kuře není zvenčí zlatohnědé.
  5. Přilijte kuřecí vývar, přiveďte k varu a pak snižte teplotu. Dusíte pod pokličkou asi 20 minut, než je kuře měkké a šťavnaté.
  6. Nakonec směs ochutnejte citronovou šťávou a eventuálně doladěte kořenění.
  7. Hotový pokrm posypte čerstvým koriandrem a ihned podávejte, ideálně s rýží nebo pita chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *