3. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Irácký masový kebab
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutě Blízkého východu s naším receptem na tradiční irácký masový kebab! Připravte si tento oblíbený grilovaný pokrm z čerstvě namletého masa ochuceného typickými kořením jako je kumin, koriandr a paprika. Podrobný návod krok za krokem, tipy na marinádu a servírování vám pomohou dosáhnout dokonalé chuťové harmonie. Ideální jídlo pro rodinné oslavy nebo letní grilování. Navštivte naší stránku pro recept a staňte se mistrem v přípravě iráckého kebabu!

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího nebo skopového masa
  • 1 střední cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky mletého skořicového prášku
  • 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 čajové lžičky nového koření
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • 1/4 šálku jemně nasekaného čerstvého petrželu
  • Dlouhé dřevěné nebo kovové špízy

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, sůl, černý pepř, kmín, koriandr, skořici, hřebíček, nové koření a muškátový oříšek. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
  2. Přidejte nasekaný petržel a opět dobře promíchejte.
  3. Nechejte masovou směs odpočívat v chladničce nejméně 30 minut, aby se chutě spojily.
  4. Mezitím si připravte špízy. Pokud používáte dřevěné špízy, namočte je do vody, aby se během grilování nezapálily.
  5. Po odpočinku směsi formujte kolem špízů dlouhé, tenké kebaby. Ujistěte se, že maso je rovnoměrně rozprostřené po celé délce špízu.
  6. Grilujte kebaby na středně vysokém ohni, přibližně 10-12 minut, a pravidelně je otáčejte, aby se rovnoměrně propečly ze všech stran.
  7. Podávejte horké, ideálně s čerstvými pita chleby, jogurtem a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *