11. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutě Iráku s naším receptem na kuřecí masgouf s rýží! Toto tradiční jídlo kombinuje aromatické koření a grilované kuřecí maso. Ideální recept pro exotickou večeři doma. Klikněte a uvařte si zdravou a chutnou večeři jako z Orientu.
Suroviny
- 1 celé kuře očištěné a rozdělené na poloviny
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř dle chuti
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- Šťáva z 1 citronu
- Rýže, uvařená pro podávání
- Čerstvé bylinky pro ozdobu
Postup
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Kuře umyjte, osušte a rozřízněte podélně na dvě poloviny. Rozložte kuře na pracovní plochu s kůží dolů a mírně jej naklepávejte, aby se trochu sploštilo.
- V malé misce smíchejte olivový olej, sůl, pepř, koriandr, kmín, papriku a rozdrcený česnek. Tuto směs rovnoměrně rozetřete na obě strany kuřecích polovin.
- Kuře dejte na gril, kůží nahoru, a grilujte asi 30-40 minut, nebo dokud kuře není dobře propečené a kůže je křupavá. Během grilování kuře občas potírejte směsí olivového oleje a citronové šťávy.
- Uvařte rýži podle návodu na balení.
- Hotové kuře servírujte s uvařenou rýží a posypte čerstvými bylinkami.