9. 9. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Irácké kuře s datlemi
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si exotické irácké kuře s datlemi a vychutnejte si jedinečnou kombinaci sladkých chutí a pikantního koření! Tento tradiční recept nabízí perfektní mix sušených datlí, aromatických koření a šťavnatého kuřete. Ideální jídlo pro speciální příležitosti nebo jako inspirace pro vaši další rodinnou večeři. Podívejte se na jednoduchý postup a seznam ingrediencí, a připravte si tuto lahodnou pochoutku přímo doma. Užijte si nové chutě s každým kouskem!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků, bez kosti a kůže
  • 150 g datlí, bez pecek a nasekaných
  • 2 střední cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého skořicového prášku
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce medu

Postup

  1. Ve velké pánvi na středně silném ohni rozpalte olivový olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nezměknou a lehce nezhnědnou.
  3. Přidejte kuřecí řízky, okořeňte je solí a pepřem a smažte z každé strany asi 3-5 minut, než začnou zlátnout.
  4. Přisypte k kuřeti koriandr, kardamom, skořici a muškátový oříšek. Dobře promíchejte a smažte 1-2 minuty, aby se uvolnily aroma koření.
  5. Přidáte nasekané datle a promíchejte.
  6. Zalijte kuřecí vývar a přidejte med. Přiveděte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu dusit pod pokličkou asi 25-30 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se trochu nesníží.
  7. Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Podávejte s rýží nebo plochým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *