26. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Irácká národní guláš
zdroj: Recepty 24/7

Irácká národní guláš je bohaté a chutné jídlo s kořeněným masem a zeleninou. Tento recept vám ukáže, jak připravit autentické irácké gulášové jídlo doma. S jeho jedinečnou kombinací exotických koření a čerstvých ingrediencí bude tento pokrm jistě ohromit vaše chuťové buňky. Nenechte si ujít tuto příležitost ochutnat lahodné tradiční jídlo z Iráku.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa (maso na gulášové kosti)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 čajová lžička soli
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • šťáva z 1/2 citronu

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olivový olej a na něm necháme zesklovatět cibuli a česnek.
  4. Přidáme maso a krátce ho osmahneme, dokud nezmění barvu.
  5. Přidáme rajský protlak a koření (kmín, koriandr, kurkumu, pepř a sůl). Vše promícháme.
  6. Postupně přidáváme vývar a vaříme pod pokličkou asi 1 – 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  7. V případě potřeby přidáme vodu.
  8. Na závěr přidáme rajčatový protlak a citronovou šťávu. Dobře promícháme a necháme provařit.
  9. Podáváme s rýží nebo arabským chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *