30. 10. 2024
Autor: Gabriela Smolková
Irácká kuřecí kofta kabab
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo irácké kuchyně s receptem na kuřecí kofta kabab! Tento tradiční pokrm je připraven z jemně mletého kuřecího masa, které je ochucené směsicí exotických koření jako je koriandr, cumin a paprika. Kuřecí kofta kabab se nejčastěji griluje a podává se s čerstvými bylinkami a pikantními omáčkami. Ideální volba pro letní grilování nebo jako speciální jídlo pro rodinné oslavy. Užijte si autentický chutný zážitek přímo z vaší kuchyně s naším snadno sledovatelným receptem.

Suroviny

  • 500 g mletého kuřecího masa
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená nebo nastrouhaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/4 šálku čerstvého koriandru, jemně nasekaného
  • 1/4 šálku petrželky, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti
  • Olej na grilování

Postup

  • Do velké mísy vložte mleté kuřecí maso.
  • Přidejte jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koriandr, petrželku, kmín, sladkou papriku, mletý koriandr, skořici, černý pepř a sůl.
  • Směs důkladně umíchejte rukama, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně rozloženy.
  • Nechejte směs odpočinout v chladu asi 30 minut, aby se chutě spojily.
  • Formujte směs do podlouhlých tvarů na špejle pro kebab. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je nejprve ve vodě, aby se při grilování nepálily.
  • Předehřejte gril na střední teplotu a lehce jej potřete olejem.
  • Grilujte kofta kababy po obou stranách dozlatova, přibližně 3-4 minuty na každou stranu.
  • Podávejte horké, ideálně s čerstvým pita chlebem, jogurtem a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *