31. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský zeleninový salát Gado Gado
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský zeleninový salát Gado Gado je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. Tento tradiční indonéský recept spojuje různé druhy syrové a vařené zeleniny s jemnou arašídovou omáčkou. Zelenina, jako je čerstvý salát, různé druhy paprik, fazole, okurky a zelená cibule se kombinuje se syrovými vejci a najemno nasekaným čerstvým koriandrem. Hlavním tahákem tohoto receptu je však unikátní arašídová omáčka, která díky své intenzivní chuti a texturedodává salátu jedinečnost. Indonéský zeleninový salát Gado Gado je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kteří si chtějí vychutnat zdravý a chutný pokrm plný zeleniny a exotických příchutí.

Suroviny:

  • 200 g červeného zelí
  • 1 středně velká mrkev
  • 1 okurka
  • 200 g zelených fazolí
  • 100 g bílých fazolí
  • 2 vejce
  • 200 g tofu
  • 100 g arašídů
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Nakrájejte červené zelí na jemno a mrkev na plátky. Nakrájejte okurku na kolečka.
  2. Fazole vařte ve vroucí osolené vodě do měkka. Poté je opláchněte studenou vodou a nechte okapat.
  3. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  4. Tofu nakrájejte na kostky a osmažte na rozpáleném oleji, dokud nezmění barvu na zlatou.
  5. Arašídy lehce osmažte na pánvi bez oleje.
  6. Do misky na salát nejprve rozprostřete červené zelí, pak na něj pokladete plátky mrkve, okurku, fazole, nakrájená vejce a osmažené tofu. Posypeme opraženými arašídy.
  7. Můžete osolit a opepřit dle chuti, nebo připravit pikantní omáčku a polít jí salát.
  8. Salát můžete podávat teplý nebo studený. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *