23. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský smažený rýžový nákyp
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský smažený rýžový nákyp je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. S tímto receptem si připravíte originální indonéskou lahůdku, kterou si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Skvělý způsob, jak upotřebit přebytečný vařený rýži a zároveň si dopřát výbornou chuťovou jízdu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké exotickou pochoutkou.

Suroviny

  • 2 šálky vařeného jasmínového rýže
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku jemně nasekané
  • 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
  • 100g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl, pepř a koření dle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte do změknutí.
  3. Přisypte mrkev a restujte dalších pár minut.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte se s ostatními surovinami.
  5. Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí, pepřem a dalšími kořenícími bylinkami dle chuti.
  6. Vytvořte důlek uprostřed směsi a rozklepněte do něj vejce. Osmazte do ztuhnutí.
  7. Podávejte teplé s plátkem citronu nebo limetky a posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *