23. 11. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský smažený rýžový nákyp je lahodný pokrm plný exotických chutí a vůní. S tímto receptem si připravíte originální indonéskou lahůdku, kterou si zamilují všichni milovníci asijské kuchyně. Skvělý způsob, jak upotřebit přebytečný vařený rýži a zároveň si dopřát výbornou chuťovou jízdu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a překvapte své blízké exotickou pochoutkou.
Suroviny
- 2 šálky vařeného jasmínového rýže
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 mrkev nakrájená na tenké proužky
- 100g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- Sůl, pepř a koření dle chuti
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte kuřecí maso a restujte do změknutí.
- Přisypte mrkev a restujte dalších pár minut.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte se s ostatními surovinami.
- Přidejte sójovou omáčku a dochuťte solí, pepřem a dalšími kořenícími bylinkami dle chuti.
- Vytvořte důlek uprostřed směsi a rozklepněte do něj vejce. Osmazte do ztuhnutí.
- Podávejte teplé s plátkem citronu nebo limetky a posypané nasekanou petrželkou.