29. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský satay s arašídy
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský satay s arašídy je lahodné tradiční jídlo plné exotických chutí a vůní. Naučte se, jak připravit tyto lahodné špejle s kuřecím masem, omáčkou z arašídů a exotickými kořeními a okuste kousek Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si autentické indonéské pokrmy jako profesionální kuchař!

Suroviny:

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 1 cibule nakrájená na plátky
  • 3 stroužky česneku nasekaného
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 100g arašídového másla
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte olej, sójovou omáčku, cibuli, česnek, kmín, kurkumu, papriku, sůl a pepř v mísce a přidejte kuřecí maso. Nechte marinovat alespoň hodinu.
  2. Vložte maso na jehly a grilujte nebo smažte dozlatova.
  3. Mezitím smíchejte arašídové máslo, limetkovou šťávu a trochu vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Servírujte satay s arašídy jako dip nebo polevu k masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *