28. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský satay s arašídovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský satay s arašídovou omáčkou je lahodným pokrmem z jihovýchodní Asie, který si zamilují všichni milovníci exotického jídla. Toto jednoduché a rychlé receptura vás přenese do chutí Orientu. Jemně marinovaná kuřecí kousky se grilují na špejli a podávají se s pikantní arašídovou omáčkou. Dopřejte si nezapomenutelnou chuťovou jízdu a vyzkoušejte indonéský satay s arašídovou omáčkou již dnes!

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka)
  • 10 dřevěných špejli
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého kajenského pepře
  • hrst arašídů (na ozdobu)
  • olej na grilování

Postup:

  1. Navlhčete špejle vodou, aby nehořely při grilování.
  2. Nařežte kuřecí maso na kousky a navařte na špejle.
  3. Smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, třtinový cukr, česnek, citronovou šťávu, koriandr, kmín a kajenský pepř v míse.
  4. Naložte špejle s kuřecím masem do marinády a nechte marinovat minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  5. Oheň na grilu rozpalte na střední teplotu.
  6. Maso z špejlí opatrně odejměte a grilujte na ohni asi 3-4 minuty z obou stran, dokud nejsou plně propečené.
  7. Při grilování občas maso otáčejte a potírejte marinádou.
  8. Arašídy opečte na pánvi bez oleje, nechte vychladnout a jemně nasekejte.
  9. Satay podávejte s arašídovou omáčkou a posypané opečenými arašídy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *