1. 8. 2023
Autor: Petr Kolář
Indonéský salát s tempehem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský salát s tempehem: Vyzkoušejte tento lahodný indonéský salát s tempehem, který spojuje exotické ingredience a bohaté chutě. Salát obsahuje křupavé kousky tempehu smíchané s čerstvou zeleninou a exotickou omáčkou, která dodává jídlu pikantní chuť. Snadný a rychlý recept, který vám přinese osvěžující oběd nebo večeři plnou exotických chutí.

Suroviny:

  • 200 g tempehu
  • 100 g zelí
  • 100 g mrkve
  • 1 okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • 1 limetka
  • Sojová omáčka
  • Koriandr (na ozdobu)
  • Sůl a pepř

Postup:

  1. Tempeh nakrájejte na plátky a opečte na pánvi dozlatova.
  2. Zelí nastrouhejte na jemné nudličky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tenké kolečka.
  3. Okurku a papriku nakrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na tenké kroužky.
  4. Do mísy smíchejte zelí, mrkev, okurku, papriku a cibuli.
  5. Přidejte opečený tempeh.
  6. Vymačkejte šťávu z limetky a přidejte ji do mísy spolu s trochou sojové omáčky, solí a pepřem. Dobře promíchejte.
  7. Salát nechte v lednici odležet alespoň 30 minut.
  8. Před podáváním ozdobte koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *