8. 4. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo indonéské kuchyně s naším receptem na tradiční rendang z hovězího masa! Tento bohatě kořeněný a pomalu vařený pokrm je dokonalou symfonií chutí, které osvěží vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit rendang s autentickými ingrediencemi jako je kokosové mléko, citronová tráva a galangal. Ideální volba pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Připravte si rendang dnes a přeneste kulinářskou tradici Indonésie přímo do vašeho domova. Navštivte naši stránku pro detailní recept a praktické tipy na přípravu!
Suroviny
- 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
- 2 střední cibule, nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 lžičky kurkumy
- 2 lžičky mletého skořicového prášku
- 1/2 lžičky mletých hřebíčků
- 1/2 lžičky mletého kardamomu
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1-2 červených chilli papriček, nasekaných (podle chuti)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
Postup
- Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu a osmažte cibuli, česnek a chilli, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
- Přidejte hovězí maso a smažte, dokud nebude ze všech stran hnědé.
- Přimíchejte kurkumu, zázvor, skořici, hřebíček, kardamom a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po mase.
- Zalijte kokosovým mléke a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, přiklopte a nechte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nebude měkké a omáčka se nezredukuje na požadovanou hustotu.
- Podávejte s rýží nebo chlebem na přílohu.