8. 4. 2025
Autor: Michal Němeček
Indonéský rendang z hovězího
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo indonéské kuchyně s naším receptem na tradiční rendang z hovězího masa! Tento bohatě kořeněný a pomalu vařený pokrm je dokonalou symfonií chutí, které osvěží vaše chuťové pohárky. Naučte se, jak připravit rendang s autentickými ingrediencemi jako je kokosové mléko, citronová tráva a galangal. Ideální volba pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Připravte si rendang dnes a přeneste kulinářskou tradici Indonésie přímo do vašeho domova. Navštivte naši stránku pro detailní recept a praktické tipy na přípravu!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 střední cibule, nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 lžičky kurkumy
  • 2 lžičky mletého skořicového prášku
  • 1/2 lžičky mletých hřebíčků
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1-2 červených chilli papriček, nasekaných (podle chuti)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

  1. Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu a osmažte cibuli, česnek a chilli, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
  2. Přidejte hovězí maso a smažte, dokud nebude ze všech stran hnědé.
  3. Přimíchejte kurkumu, zázvor, skořici, hřebíček, kardamom a kmín. Dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po mase.
  4. Zalijte kokosovým mléke a dochuťte solí a pepřem. Promíchejte, přiklopte a nechte vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud maso nebude měkké a omáčka se nezredukuje na požadovanou hustotu.
  5. Podávejte s rýží nebo chlebem na přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *