27. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský rendang hovězí maso
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si autentickou chuť Indonéského rendangu hovězího masa s tímto jednoduchým receptem. Kombinace exotických koření a pomalu vařeného masa v kokosovém mléce vás dostane až do jihovýchodní Asie. Skvělá volba pro milovníky pikantních jídel. Sledujte náš recept a připravte si lahodné Indonéské jídlo doma.

Suroviny

  • 500g hovězího masa
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 palice skořice
  • 2 plátky galangalu (indonéský zázvor)
  • 2 lžičky kari pasty
  • 2 lžičky kari prášku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezměkne.
  3. Přidáme skořici, galangal, kari pasty a prášek, a kurkumu a restujeme dalších pár minut.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme cukr a sůl.
  5. Vše povaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
  6. Po uvaření můžeme servírovat s rýží nebo indonéským chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *