27. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si autentickou chuť Indonéského rendangu hovězího masa s tímto jednoduchým receptem. Kombinace exotických koření a pomalu vařeného masa v kokosovém mléce vás dostane až do jihovýchodní Asie. Skvělá volba pro milovníky pikantních jídel. Sledujte náš recept a připravte si lahodné Indonéské jídlo doma.
Suroviny
- 500g hovězího masa
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 palice skořice
- 2 plátky galangalu (indonéský zázvor)
- 2 lžičky kari pasty
- 2 lžičky kari prášku
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a restujeme, dokud nezměkne.
- Přidáme skořici, galangal, kari pasty a prášek, a kurkumu a restujeme dalších pár minut.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme cukr a sůl.
- Vše povaříme na mírném ohni, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Po uvaření můžeme servírovat s rýží nebo indonéským chlebem.