24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nudlový salát s krevetami je lahodná asijská pochoutka plná exotických chutí. Tento recept spojuje dochucovací omáčku z kokosového mléka, limetkovou šťávou a koriandrem s chutnými krevetami a nudlemi. Skvělá volba pro ty, kteří milují pikantní a exotická jídla! Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si chuťovou explozi z Indonésie.
Suroviny
- 200g nudlí
- 200g krevet
- 2 mrkve
- 1 okurek
- 1 červená paprika
- 100g fazolí
- 1 chilli paprička
- Čerstvá koriandr (podle chuti)
- 100g arašídů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce hoisin omáčky
- 1 lžíce palmového cukru
Postup
- Uvařte nudle dle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout.
- Oloupejte a nastrouhejte mrkev, okurku a papriku na nudličky.
- Nakrájejte chilli papričku na jemné kolečka.
- Opražte krevety na pánvi dozlatova.
- V míse smíchejte všechny suroviny (nudle, zeleninu, krevety, fazole, chilli, koriandr) a promíchejte.
- V menší misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hoisin omáčku a palmový cukr na omáčku.
- Přelijte omáčkou salát a důkladně promíchejte.
- Před podáváním ozdobte směsí nasekaných arašídů.