24. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nudlový salát s krevetami.
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nudlový salát s krevetami je lahodná asijská pochoutka plná exotických chutí. Tento recept spojuje dochucovací omáčku z kokosového mléka, limetkovou šťávou a koriandrem s chutnými krevetami a nudlemi. Skvělá volba pro ty, kteří milují pikantní a exotická jídla! Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si chuťovou explozi z Indonésie.

Suroviny

  • 200g nudlí
  • 200g krevet
  • 2 mrkve
  • 1 okurek
  • 1 červená paprika
  • 100g fazolí
  • 1 chilli paprička
  • Čerstvá koriandr (podle chuti)
  • 100g arašídů
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce palmového cukru

Postup

  1. Uvařte nudle dle návodu na obalu, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Oloupejte a nastrouhejte mrkev, okurku a papriku na nudličky.
  3. Nakrájejte chilli papričku na jemné kolečka.
  4. Opražte krevety na pánvi dozlatova.
  5. V míse smíchejte všechny suroviny (nudle, zeleninu, krevety, fazole, chilli, koriandr) a promíchejte.
  6. V menší misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, hoisin omáčku a palmový cukr na omáčku.
  7. Přelijte omáčkou salát a důkladně promíchejte.
  8. Před podáváním ozdobte směsí nasekaných arašídů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *