20. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte indonéský nudlový salát s krevetami, exotickou a chutnou kombinaci chutí, která vás okouzlí. Tento recept vás přenese do slunné Indonésie díky aromatickým kořením a osvěžující zeleninové základně. Nechte se unést exotickými chutěmi a vytvořte si lahodný pokrm, který potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Suroviny
- 200 g rýžových nudlí
- 200 g krevet
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 červená paprika
- 1 pórek
- Červená chilli paprička podle chuti
- Čerstvá koriandr podle chuti
- Omáčka: 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 1 limetka
Postup
- Nastrouhejte mrkev, okurku, papriku a pórek na nudličky.
- Na pánvi osmahněte krevety a nechte vychladnout.
- V hrnci uvařte nudle dle návodu na obalu, sceděte a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte nudle, zeleninu a krevety.
- Pro omáčku smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, prolisovaný česnek a šťávu z limetky.
- Přidejte omáčku do mísy s nudlovým salátem a dejte dobře promíchat.
- Přidejte nakrájenou chilli papričku a nasekaný koriandr.
- Podávejte ihned a můžete ozdobit lístkem koriandru nebo louskou limetky.