22. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng je lahodné asijské jídlo plné exotických chutí a vůní. Nasaďte si kuchařskou čepici a připravte si tento jednoduchý recept na skvělý indonéský nasi goreng doma. Vaše chuťové buňky vám za to jistě poděkují!
Suroviny
- 300g vařeného rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 100g kousků kuřecího masa
- 2 vajíčka
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička cukru
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidáme kuřecí maso a opékáme do zlatova.
- Přidáme vajíčka a mícháme, dokud se neudělají drobné vaječné kousky.
- Přidáme papriku a mrkev a smažíme do změknutí.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme s ostatními surovinami.
- Přidáme sójovou omáčku, kečup, černý pepř a cukr a dobře promícháme.
- Podáváme teplé a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.