1. 4. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng s kuřecím filetem je lahodné pokrm, který kombinuje exotické aromata indonéské kuchyně s chutí grilovaného kuřecího masa. Tento jednoduchý a chutný recept vás okouzlí svou pikantní a jemně kořeněnou chuťou. Vyzkoušejte ho doma a užijte si autentickou indonéskou kuchyni přímo u vás v kuchyni!
Suroviny
- 300g vařeného rýže
- 200g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička kari koření
- 2 vajíčka
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánev rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
- Přidejte na kostky nakrájenou papriku a promíchejte.
- Přidejte vařenou rýži a nechte vše zahřát.
- Přidejte sójovou omáčku, kečup, kari koření, sůl a pepř a promíchejte.
- Nakonec odděleně opékejte dvě vajíčka na slunci a přidejte je na nasi goreng.
- Dobrou chuť!