1. 4. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéský nasi goreng s kuřecímfiletem
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng s kuřecím filetem je lahodné pokrm, který kombinuje exotické aromata indonéské kuchyně s chutí grilovaného kuřecího masa. Tento jednoduchý a chutný recept vás okouzlí svou pikantní a jemně kořeněnou chuťou. Vyzkoušejte ho doma a užijte si autentickou indonéskou kuchyni přímo u vás v kuchyni!

Suroviny

  • 300g vařeného rýže
  • 200g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička kari koření
  • 2 vajíčka
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Na pánev rozehřejte olej a osmahněte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dozlatova.
  3. Přidejte na kostky nakrájenou papriku a promíchejte.
  4. Přidejte vařenou rýži a nechte vše zahřát.
  5. Přidejte sójovou omáčku, kečup, kari koření, sůl a pepř a promíchejte.
  6. Nakonec odděleně opékejte dvě vajíčka na slunci a přidejte je na nasi goreng.
  7. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *