19. 12. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nasi goreng s kuřecím
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský nasi goreng s kuřecím masem je tradiční asijské jídlo plné exotických chutí a vůní. Tento recept vás provede krok za krokem přípravou této lahodné pokrmu, který si zamilujete. Dochucené směsí koření a zeleniny bude mít tento nasi goreng skvělou chuť a určitě se stane oblíbenou ve vaší kuchyni. Podívejte se na náš recept a dejte své fantazii na volno!

Suroviny:

  • 300g vařeného rýže
  • 200g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kostky)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžičky rybí omáčky
  • 1 lžička cukru
  • hrst fazolí mungo
  • olej na smažení
  • soď sůl, pepř a chilli podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso.
  2. Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte fazole mungo a orestujte je společně s ostatními surovinami.
  4. Přidejte vařenou rýži a dobře promíchejte.
  5. Vytvořte prostředek v pánvi a rozklepněte do něj vejce. Osmahněte a promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  6. Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a přidejte cukr. Zamíchejte a dochuťte solí, pepřem a chilli.
  7. Dokud zkaramelizuje, dochuťte svým způsobem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *