8. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng s kuřecím – exotická pochoutka plná lahodných chutí a vůní. Naučte se připravit tradiční asijské jídlo do vaší kuchyně a překvapte své chuťové buňky. S tímto receptem se stane vaření zábavou!
Suroviny
- 300g bílé rýže
- 2 kuřecí prsa
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 100g hrášku
- 3 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- olej na smažení
- sojová omáčka a chilli omáčka na dochucení
Postup
- Na začátku uvařte rýži a nechte ji vychladnout.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte nasekaný česnek s cibulí.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené mrkve a hrášek. Restujte asi 5 minut.
- Přidejte vychladlou rýži a promíchejte s ostatními surovinami.
- Vytvořte prostor uprostřed pánve a nalijte do něj rozšlehaná vejce. Nechte ztuhnout a pak promíchejte s ostatními surovinami.
- Přidejte sójovou omáčku a kari koření. Dochutíme podle chuti ještě sojovou a chilli omáčkou.
- Nasi goreng podávejte horký a ozdobený nasekanou petrželkou.