15. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné indonéské nasi goreng s krevetami. Tento tradiční pokrm plný exotických chutí a vůní vás okouzlí svou jednoduchostí i lahodným exotickým kouskem. Podle originální receptury z Indonésie připravený nasi goreng vás přenesou na vzdálené ostrovy, aniž byste opustili pohodlí vaší kuchyně. Zkuste tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 300g vařeného a vychladlého jasmínového rýže
- 200g krevet
- 2 stroužky česneku, nasekané na plátky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 100g hrášku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička kari koření
- 2 vejce
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm česnek a cibuli.
- Přidejte krevety a restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezežloutnou.
- Přidejte papriku a hrášek a restujte dalších 2 minuty.
- Přidejte vařený rýži a promíchejte s ostatními přísadami.
- Přidejte sójovou omáčku, cukr a kari koření a promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře kombinovány.
- Posuňte směs na stranu pánve a na druhé straně rozklepněte vejce, opatrně je promíchejte do směsi.
- Smažte asi 2-3 minuty, dokud vejce nejsou hotová.
- Podávejte teplé s plátky limetky nebo nakrájenou petrželí na ozdobu.