15. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský nasi goreng s krevetami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné indonéské nasi goreng s krevetami. Tento tradiční pokrm plný exotických chutí a vůní vás okouzlí svou jednoduchostí i lahodným exotickým kouskem. Podle originální receptury z Indonésie připravený nasi goreng vás přenesou na vzdálené ostrovy, aniž byste opustili pohodlí vaší kuchyně. Zkuste tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 300g vařeného a vychladlého jasmínového rýže
  • 200g krevet
  • 2 stroužky česneku, nasekané na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 100g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kari koření
  • 2 vejce
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm česnek a cibuli.
  2. Přidejte krevety a restujte je asi 3-4 minuty, dokud nezežloutnou.
  3. Přidejte papriku a hrášek a restujte dalších 2 minuty.
  4. Přidejte vařený rýži a promíchejte s ostatními přísadami.
  5. Přidejte sójovou omáčku, cukr a kari koření a promíchejte, dokud jsou všechny suroviny dobře kombinovány.
  6. Posuňte směs na stranu pánve a na druhé straně rozklepněte vejce, opatrně je promíchejte do směsi.
  7. Smažte asi 2-3 minuty, dokud vejce nejsou hotová.
  8. Podávejte teplé s plátky limetky nebo nakrájenou petrželí na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *