19. 4. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský nasi goreng recept je oblíbené pokrm z opékané rýže s množstvím dochucovadel, jako jsou zelenina, vejce, maso nebo mořské plody. Tento exotický pokrm Vás okouzlí směsicí chutí a vůní z východní Asie. Vyzkoušejte náš recept na domácí nasi goreng a přenesete se do tropické Indonésie přímo ve vaší kuchyni.
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 2 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 cibule, nasekaná
- 100g hrášku
- 3 vajíčka, rozšlehaná
- 100g uzeného tofu, nakrájeného na kostky
- 100g krevet
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli s česnekem, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte hrášek a nechte chvíli restovat.
- Přidejte na pánvi rozšlehaná vajíčka a míchejte, dokud nejsou uvařená.
- Přidejte tofu, krevety a vařenou rýži. Míchejte a smažte, dokud není všechno dobře promísené.
- Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sůl a pepř. Dochutíme podle chuti.
- Podávejte teplé a ozdobte pokrájenou cibulkou a koriandrem.