11. 9. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský národní pokrm „nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní pokrm „nasi goreng“ je lahodná směs smaženého vařeného rýže s dochucenými kousky masa, zeleniny a vajíčka. Připravte si exotickou chuť Indonésie přímo v pohodlí vaší kuchyně s tímto jednoduchým receptem na nasi goreng!

Suroviny

  • 400 g vařeného rýže
  • 2 vejce
  • 100 g kuřecího masa, nakrájeného na drobné kousky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 50 g hrášku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibuli s česnekem a kuřecím masem.
  2. Přidáme nastrouhanou mrkev a hrášek a necháme chvíli restovat.
  3. Přidáme vařenou rýži a promícháme.
  4. Vytvoříme ve středu pánve prostor a rozklepneme do něj vejce. Necháme ztuhnout a poté promícháme s ostatními surovinami.
  5. Přidáme sójovou omáčku, kari koření, sůl a pepř a důkladně promícháme.
  6. Pokrm necháme krátce prohřát a pak můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *