21. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský národní pokrm – nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní pokrm nasi goreng je oblíbená směs smažené rýže s vejci, zeleninou a masem. Vyzkoušejte tento lahodný a pikantní recept doma a ochutnejte tradiční indonéskou kuchyni!

Suroviny

  • 400g vařeného rýže
  • 2 lžíce oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 100g kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžička cukru
  • 1 rajče, nakrájené na kousky
  • 100g krevet
  • na ozdobení: nakrájená zelená cibule, strouhaný kokos

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme česnek a cibuli.
  2. Přidáme kuřecí maso a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme vařenou rýži a promícháme.
  4. Přidáme sójovou omáčku, kečup, cukr, rajče a krevety. Dobře promícháme.
  5. Vytvoříme důlek uprostřed směsi a rozklepneme do něj vajíčka. Osmahneme dohromady.
  6. Po uvaření posypeme nakrájenou zelenou cibulí a strouhaným kokosem.
  7. Nasi goreng je připraven k podávání!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *