11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm Gado-gado je lahodná směs vařených zelenin, třeba fazolky, brambory nebo špenát, podávaná s omáčkou z arašídů. Tento exotický pokrm zaručeně okoření vaše chuťové buňky a přenese vás do tropických krajů Indonésie. Vyzkoušejte recept na Gado-gado a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek plný chutí a vůní Asie.
Suroviny
- 200g čerstvých fazolků
- 200g bílého zelí
- 1 mrkev
- 100g červeného papriky
- 100g okurky
- 100g tofu
- 200g brambor
- 100g bílého zelí
- Krůtí vejce (dle libosti)
- Arachidové ořechy na ozdobení
Postup
- Nejdříve si připravíme zeleninu. Oloupejte a nakrájejte mrkev, papriku, okurku a bílé zelí na tenké nudličky.
- V hrnci uvařte fazolky a brambory, nechte je vychladnout a nakrájejte je na menší kousky.
- Na pánvi opečte tofu na malém množství oleje, dokud není z obou stran zlatavé.
- Vyklopte vejce na pánvi, opečte je z obou stran a nakrájejte na nudličky.
- Na talíři nebo miskách si připravte podnos s různými zeleninami, bramborami, tofem a vejci.
- Na každý podnos přilijte indonéskou arašídovou omáčku a ozdobte arachidovými ořechy.