11. 5. 2024
Autor: Petr Kolář
Indonéský národní pokrm Gado-gado
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní pokrm Gado-gado je lahodná směs vařených zelenin, třeba fazolky, brambory nebo špenát, podávaná s omáčkou z arašídů. Tento exotický pokrm zaručeně okoření vaše chuťové buňky a přenese vás do tropických krajů Indonésie. Vyzkoušejte recept na Gado-gado a dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek plný chutí a vůní Asie.

Suroviny

  • 200g čerstvých fazolků
  • 200g bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 100g červeného papriky
  • 100g okurky
  • 100g tofu
  • 200g brambor
  • 100g bílého zelí
  • Krůtí vejce (dle libosti)
  • Arachidové ořechy na ozdobení

Postup

  1. Nejdříve si připravíme zeleninu. Oloupejte a nakrájejte mrkev, papriku, okurku a bílé zelí na tenké nudličky.
  2. V hrnci uvařte fazolky a brambory, nechte je vychladnout a nakrájejte je na menší kousky.
  3. Na pánvi opečte tofu na malém množství oleje, dokud není z obou stran zlatavé.
  4. Vyklopte vejce na pánvi, opečte je z obou stran a nakrájejte na nudličky.
  5. Na talíři nebo miskách si připravte podnos s různými zeleninami, bramborami, tofem a vejci.
  6. Na každý podnos přilijte indonéskou arašídovou omáčku a ozdobte arachidovými ořechy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *