1. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm Nasi Goreng je lahodná směs smažené rýže s kuřecím masem, zeleninou a vejci, dochucená exotickými kořeními a omáčkami. Připravte si autentický indonéský zážitek doma s tímto jednoduchým receptem na Nasi Goreng!
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 100g hrášku
- 2 vejce
- 100g kuřecího masa
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a restujte dozlatova.
- Přisypte nakrájené mrkve a hrášek a vařte do měkka.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s omáčkami.
- Vytvořte důlek uprostřed a přidejte rozkvedlaná vejce.
- Nechte vejce ztuhnout a pak promíchejte se všemi ingrediencemi.
- Ochutnejte solí a pepřem a podávejte horké.