30. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte připravit lahodné indonéské mie goreng doma s naším jednoduchým receptem! Tento tradiční pokrm, který spojuje smažené nudle s kousky masa, zeleninou a omáčkou, vás okouzlí exotickými chutěmi jihovýchodní Asie. Podívejte se, jak snadno si můžete připravit tento lahodný pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 200 g nudlí mie
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 100 g kuřecího masa, nakrájeného na nudličky
- 50 g krvetvorného masa, nakrájeného na nudličky
- 2 vejce
- 1 mrkev, na nudličky
- 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička červeného kari koření
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Uvařte nudle podle pokynů na obalu. Odklopte a nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nebudou sklovité.
- Přidejte kuřecí a krvavé maso a osmahněte, dokud nebudou uvařené.
- Přidejte nakrájenou mrkev a papriku a restujte dalších pár minut.
- Přidejte nudle do směsi masa a zeleniny.
- Přidejte sójovou omáčku, červené kari koření, sůl a pepř a promíchejte vše dohromady.
- Vytvořte prostředek v nudlích a rozklepněte vejce. Míchejte, dokud nebudou vejce uvařené.
- Doporučujeme podávat s plátky limety a pokrájenými petrželovými lístky.